Очаква се Rivian да бъде първият, които ще пусне на

...
 Очаква се Rivian да бъде първият, които ще пусне на
Коментари Харесай

Вижте първия електрически пикап от догодина

 

Очаква се Rivian да бъде първият, които ще пусне на пазара напълно електрически пикап при започване на идната година.  Компанията към този момент няма желание да става обществена, само че позволява в допълнение финансиране, с цел да подкрепи „ нападателни проекти за напредък “. През предходната година компанията събра 2,85 милиарда $ от известни компании като Amazon, T. Rowe Price Associates, Cox Automotive и Ford.

След като акциите на производителя на електрически камиони Nikola Motor Co. скочиха след IPO-то си предишния месец и циментираха 38-годишния създател Тревър Милтън като най-новия милиардер в сектора, Робърт Скаринг създател и основен изпълнителен шеф на Rivian Automotive Inc., практикува нещо, което той назовава „ интензивно примирение “.

„ Ние сме фокусирани върху това да подсигуряваме доставките си “, сподели Скаринг пред CNBC по време на видео изявление от фабриката на производителя на електрически камиони в Централен Илинойс. „ Ние сме в положение, в което сме добре позиционирани за пускане на продуктите, бързо се разрастваме и ускоряваме бъдещи артикули ", сподели той.

Какви са проектите на Rivian? Те включват R1T пикап, R1S SUV, както и линия микробуси още при започване на идната година, от които Amazon авансово поръчаха 100 000 през предходната година за флота си за доставки през идващото десетилетие.

Rivian съобщи, че пикапът и SUV, който дебютира в края на 2018 година, ще реализиран обсег на шофиране с едно зареждане на повече от 400 благи - в сходство с топ модела S Long Range Plus на Tesla.

Камионите ще се създават в някогашен цех на Mitsubishi Motors в Нормал, Илинойс, който беше закупен за 16 милиона $ през 2017 година Компанията изхарчи повече от 750 милиона $ за съоръжение, реновиране и разширение на оборудването преди производството. Служителите към този момент да са 2400 души, а топмениджмънта е притеглен от Proterra, ветерани от Tesla и Harley-Davidson.

Фактът, че Rivian към този момент има цех с повърхност от 2,6 милиона квадратни метра, в това число склад за боядисване, който следва да приключи, го слага пред други компании като Nikola и Tesla, които към момента се бавят със завода на Cybertruck.

Това не значи, че Rivian няма своите провокации. Изработването на транспортно средство е извънредно комплицирано. И даже откакто производството е почнало, Tesla господства на пазара на напълно електрически транспортни средства с паметната си база от почитатели, чакащи месеци, в случай че не и години, за своите коли.

Rivian приема предварителни поръчки за напълно електрическия си пикап и всъдеход, които включват 1000 $ депозит за възобновяване. Компанията крие какъв брой резервации е приела, само че твърди, че е удовлетворена. Rivian, сходно на Tesla, възнамерява да продава колите си непосредствено на потребителите, заобикаляйки франчайзинг дилъри, които се употребяват от „ обичайните “ автомобилни производители като GM и Ford, написа инфосток.бг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР